Varför sälja via nätauktion?

Varför ska man då sälja via nätauktioner på till exempel Tradera och Budera och inte via en vanlig webbutik eller rent av en i fysisk butik?

  • Den enorma kundkretsen – utan större ansträngning. För det första får du automatiskt en enorm kundkrets, helt utan ansträngning. Tradera, som är Sveriges största auktionsplats, har över 1 miljon (!) användare. Om du säljer på Ebay, som är världens största, når du 100 miljoner! Det är inga dåliga siffror det.

  • Mindre marknadsföring - om du istället har en webbutik måste du själv jobba för att marknadsföra så att folk hittar igen dig. Med en fysisk butik så når du enbart de människor som bor i ditt närområde och du måste troligen marknadsföra dig ganska ordentligt ändå.

  • Mindre arbete med själva försäljningen. Du behöver inte vara lika tillgänglig för dina kunder (om du lyckas beskriva auktionen och dina villkor bra vill säga) när du säljer på nätauktion. Lägg upp auktionerna med bra bilder (se kategorin ”Bild till din auktion” och bra objektsbeskrivning (se ”Objektsbeskrivning”) och luta dig tillbaka. Auktionerna sköter i stort sett sig själva och du tjänar pengarna!

  • Genererar högre slutpriser. Och helt krasst: att sälja på auktion innebär att folk trissar varandra! En vara med ett lågt utropspris slutar nästan alltid med ett högra slutpris än om du hade försökt sälja den för ett fast, högt pris. Kan låta lite kallt och cyniskt, men det är ju pengar vi vill tjäna, eller hur?!

  • Det är roligt! Sist men inte minst: det är faktiskt himla kul att sälja via nätauktioner som Tradera, Budera, QXL och Ebay! När man väl har fått in sina rutiner, så känns arbetet med att lägga upp auktioner, maila vinnarmail och gå till posten inte speciellt ansträngande och kunderna är nästan alltid nöjda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0